Årets Hallänning 2022

Nu har det blivit dags att utse årets hallänning för fjärde gången i ordningen. Du kan vara med och bestämma vem som gör de tidigare vinnarna Janne Andersson, Boris Lennerhov och My Feldt sällskap med ett porträtt hos oss på Halmstad City Airports väggar och digitala skärmar.

Läs motiveringarna om de nominerade och rösta sedan på din favorit. Du lägger din röst genom att gå in på hallandsposte.se
https://bit.ly/3TJV6py

Du kan rösta fram till 30 november.

Motiveringar:

Per Gessle är en av Sveriges mest framgångsrika artister och låtskrivare. Han har satt Halland på världskartan under flera decennier med sin musik i olika former och konstellationer. Under hela 2022 har han återigen uppmärksammats flitigt i alla medier efter att ha släppt tidigare opublicerade låtar, spelat in en duett med Uno Sveningsson samt gett ut en ny platta med både Gyllene Tider och PG Roxette. Per är även delägare i Hotel Tylösand som erhållit många prestigefyllda utmärkelser och årligen lockar mängder av turister och konferensgäster samt har Sveriges största konstgalleri.

Ingrid Lindblad har varit en fantastisk ambassadör för både Halland och golfen i flera år, särskilt 2022. Genom sitt målinriktade golfspel och fina bemötande är hon en inspirationskälla för både ungdomar och vuxna i Halmstad, Halland, Sverige, Europa och övriga världen. I somras gjorde Ingrid stor succé när hon skrev historia och satte rekord som amatör på US Open med den bästa amatörrundan någonsin. I lag-VM vann hon det tredje
svenska guldet på damsidan genom tiderna och deltog i British
Open. Ingrid är skolad i Ringenäs Golfklubb och vann amatör-EM förra året efter en mycket stark avslutning.”

Krister Classon kan se tillbaka på en fullkomligt unik och extraordinär karriär som i flera generationer riktat blickarna mot Falkenberg och Halland. Ett livslångt verk inom nöjesbranschen. Buskiskungen blev en rikskändis i succéduon Stefan och Krister, han skapade Vallarnas friluftsteater som drar fulla hus år efter år och vi har sett honom på scen i hans egenskapade Beatlesföreställning där han återigen gränslöst ger av sig själv på en delvis annan arena än humorns högborg. Krister är också är en förebild som genom sin öppenhet kring sin bipolära sjukdom bidrar till dialog och avdramatisering av sådant som är utmanande i livet.

Madeleine Martin är skådespelaren från Kungsbacka som trots sin unga ålder redan har medverkat i många filmer. Hon har alltid gått sin egen väg och valde tidigt att satsa allt på skådespeleriet och har sedan dess gått från biroller till huvudkaraktärer. I år spelade Madeleine huvudrollen i SVT:s boxningsserie Lea. Hon hade ingen relation till boxning tidigare och trots detta övertygade hon i sin roll och förvandlade sin kropp. Under åren har vi kunnat se henne i bland annat Amningsrummet, Snabba Cash och LasseMajas Detektivbyrå. Madeleines drivkraft till att ständigt utmana sig själv imponerar.

Björn Hellberg har haft många strängar på sin lyra genom åren och är hedersmedborgare i sin hemstad Laholm. Han är en av Sveriges mest älskade spänningsförfattare och kan även titulera sig journalist, underhållare, internationellt berömd tennisexpert, radio- och tv-profil. För varje år attraheras allt fler läsare av hans nervpirrande och humoristiska kriminalromaner i realistiskt skildrad svensk vardagsmiljö hämtade från Hallands sydligaste kommun. I år släppte han sin 26:e deckare om kommissarie Sten Wall. Vid sina boksigneringar tar den sympatiske författaren sig alltid tid för alla. Björn är även känd för sin medverkan i tittarfavoriten På Spåret.

Martin Nilsson är flerfaldigt svensk mästare i minne. Han blev känd för en bredare publik via sin uppmärksammade medverkan i tv-programmet Talang. Genom sin tågresa till huvudstaden lärde han sig dagstidningen utantill och imponerade i direktsändning. Resan blev en symbol för Halmstad och Halland som möjligheternas plats med närhet till allt. Hans bok ”Det andra minnet” gjorde succé på årets bokmässa och han är en av profilerna i ”Sigges cirkus” som på ett kärleksfullt sätt inspirerar kring HBK till följare även utanför landets gränser. Med charm, vänlighet och glimten i ögat har Martin blivit Sveriges folkkära och ödmjuka mästare.

Årets Hallänning i samarbete med Marknadsföreningen i Halland och Hallandsposten.