Air Leap utökar kapacitet och turtäthet mellan Halmstad och Stockholm

Air Leap har sett en fin och positiv utveckling på sin Halmstadlinje till/från Bromma sedan starten i slutet av juni.

I samband med den nya tidtabellen, som träder ikraft 8 november, utökar man kapaciteten och turtätheten mellan Halmstad-Bromma torsdagar, fredagar och söndagar samt att man sätter in en tur Arlanda-Halmstad på söndagar.

Kapacitetsökningen innebär bland annat att man byter ut Saab 340, med plats för 33 passagerare, till en ATR-500 med plats för 72 passagerare på fredagar och söndagar från Halmstad samt en tur från Arlanda till Halmstad på söndagar, dock ej vice versa. Man kommer fortsatt erbjuda en kvällsavgång från Bromma till Halmstad på söndagar och här med en Saab 340 som tidigare.
På torsdagar sätter man in en kvällsavgång Halmstad-Bromma. Detta innebär att de kommer erbjuda tre flygavgångar på torsdagar, istället för dagens två. Denna tur kommer man fortsätta att trafikera med en Saab 340 tills vidare. - ”När Air Leap började flyga Halmstad-Bromma och vice versa i slutet av juni, flög de en tur om dagen, med några få avvikelser och där tidtabellen under sommaren var en så kallad sommartidtabell. Från mitten av augusti utökade de sin tidtabell till två flygavgångar per dag, sex dagar i veckan, samt ändrade avgångstiderna så att tidtabellen primärt var anpassad för resenärer som reser i tjänsten och där man kunde flyga till Stockholm, eller Halmstad, över dagen, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare Halmstad City Airport.
- Vi är givetvis mycket glada över den positiva passagerarutveckling Air Leap haft hos oss i Halmstad, som nu gör att de väljer att utöka sin kapacitet och turtäthet på Halmstadlinjen, avslutar Anette Holmgren”

För mer information kontakta:
Anette Holmgren, Affärsutvecklare Halmstad City Airport, tel 0722-39 00 27, anette.holmgren@halmstad.se
Jon Melkersson, VD Air Leap, tel: 08-501 200 02 e-post: jon@airleap.se
Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap, tel: 08-501 200 07 e-post: emelie@airleap.se