PRESSMEDDELANDE från Halmstad City Airport

Somriga nyheter för sommaren 2023

Den första goda nyheten är att lördagen den 13 maj 2023 avgår premiärflyget från Halmstad till härliga och magiska Kroatien, där Kroatienspecialisten står som researrangör.

Kroatienspecialisten, som är Skandinaviens största researrangör till Kroatien, har arrangerat resor från Sverige till Kroatien i över 20 år. Varje år väljer ca 10 000 resenärer att åka till Kroatien tillsammans med Kroatienspecialisten och många återkommer år efter år.

Halmstad, som blir ny avreseort för Kroatienspecialisten, erbjuder även resor med direktflyg till Kroatien från Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund/Åre, Karlstad, Stockholm-Arlanda och Göteborg-Landvetter.

Kroatienspecialisten anlitar flygbolaget Croatia Airlines för samtliga flygningar mellan Halmstad och Split där
de kommer flyga med en Airbus 320 som tar 174 passagerare.

”-Kroatien är en mycket populär, och inte minst starkt efterfrågad destination, av hallänningarna och invånare i nordvästra Skåne. Att Kroatienspecialisten har valt att flyga från Halmstad till Kroatien nästa sommar är vi mycket glada över. De kommer initialt att erbjuda fyra avgångar, med direktflyg, mellan 13 maj t o m 3 juni.” , säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad Flygplats AB


”- Vi är mycket glada och spända inför uppstarten i Halmstad”, säger Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten.
-Vi satsar på regionala flygplatser eftersom det är ett mer hållbart sätt att resa på – människor har kort väg till sin lokala flygplats och flyget går direkt till slutdestinationen, utan onödiga mellanlandningar. Det ger mer semester för pengarna och mindre avtryck på miljön”, avslutar Haris Nuspahić


Den andra goda nyheten är att TUI, även nästa sommar (2023), kommer erbjuda direktflyg från Halmstad till fantastiska Kreta . Nästa år utökar de antalet avresedatum till åtta avresedatum från året sex flygavgångar. Reseperioden blir 6 augusti t o m 24 september 2023 och resorna ligger redan bokningsbara på TUIs hemsida.

Bifogat foto: Brac, Kroatien (Kroatienspecialisten)

För mer information kontakta:

Anette Holmgren, Affärsutvecklare, Halmstad Flygplats AB, tel 0722-390027, anette.holmgren@halmstad.se
Haris Nuspahić, CEO/Partner Kroatienspecialisten AB, tel
0735-032 600 , haris@kroatienspecialisten.se
Adam Györki, Nordic Head of Communication TUI , tel: 08-720 72 79, adam.gyorki@tui.se