Artikel publicerad: 2020-03-23

Information om Halmstad City Airport under coronapandemin

Från och med måndag 23 mars 2020 är all kommersiell flygtrafik inställd hos oss på Halmstad City Airport.

Bakgrund:

Flygbolaget BRA, som trafikerar Halmstad-Bromma i sk linjetrafik, meddelade fredagen den 20 mars att de ställer in alla flygningar till och från Halmstad från och med måndag 23 mars. Sedan tidigare har även chartertrafiken, de tre sista avgångarna för vintersäsongen, till Gran Canaria med TUI/JetTime, blivit inställda med anledning av coronapandemin.

Det innebär att flygplatsen i Halmstad från nu och framåt successivt kommer övergå till en verksamhet som enbart servar samhällsviktiga transporter såsom ambulansflyg, polisflyg, räddningsflyg samt Försvarsmaktens flygningar.

Arbetsgivaren har tillsammans med fackliga representanter kommit fram till en lösning där flygplatsens medarbetare kan arbeta med andra samhällsviktiga områden inom Halmstads kommun under tiden som den kommersiella trafiken är inställd.

Vid förändringar i vår verksamhet kommer vi informera om dessa på vår hemsida samt i våra sociala medier.

* Uppdaterad: 2020-03-23 kl 13.15