Information till dig som flyger från Halmstad City Airport under rådande corona-pandemi:

Halmstad City Airport, tillsammans med vår ägare Halmstads kommun och våra samarbetspartners såsom flygbolag, charterarrangörer, flygklubbar och samhällsnyttan (räddningsflyg) med flera, följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och följer nationella och regionala myndigheters beslut samt rekommendationer.
Alla kommunala förvaltningar och bolag arbetar aktivt för att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19.

På bilderna nedan ser du hur vi har markerat upp med gällande avståndsrekommendationer från våra myndigheter, plexiglas vid incheckningsdiskarna och vid våra gater i avgångshallen, erbjuder handsprit i avgångs- och ankomsthall, medarbetarna som arbetar i säkerhetskontrollen bär handskar samt att samtliga kontaktytor (ytor som berörs av personal och resenärer) desinficeras efter varje flygavgång.

I vår självscanningsbutik säljer vi munskydd för 25 kr. Endast betalning med kreditkort.

På flygbolagens hemsidor finns information om hur de arbetar ombord med hygien och säkerhet. Läs mer på på Air Leap och Amapola flyg. Å Air Leaps vägnar säljer vi munskydd/ansiktsskydd för 25 kronor vid incheckningen. Betalning via swish på plats (ej kontant eller kreditkort).

*** Fr o m 6 juli 2020 är det obligatoriskt att ha ansiktsmask man flyger med Air Leap.
Air Leaps krav på ansiktsmask kommer efter att den europeiska luftfartsmyndigheten EASA skärpt sin rekommendation till flygbolag och flygplatser om ansiktsmask.

Här kan du läsa mer i detalj vad som gäller inför din flygning https://www.airleap.se/sv/om-airleap/covid-19 ***

Tillsammans kan vi minska smittspridningen

Vi behöver fortsatt hjälpas åt för att minska smittspridningen och på så sätt skydda både oss själva och andra. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – för allas skull.

Tvätta händerna noggrannt, håll avstånd, hosta och nys i armvecket, stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom och visa respekt gentemot dina medmänniskor!

Information om Coronaviruset och covid-19 - information från Halmstads kommun till invånare och företagare.

Incheckning

Nu också plexiglas vid incheckningsdiskarna

Säkerhetskontrollen i avgångshallen

Ingång till säkerhetskontrollen och avgångshallen

Handsprit i avgångshallen

Avgångshallen

Gate avgångshallen

Handsprit och soptunna för använda munskydd i ankomsthallen

Uppdaterad: 2020-06-17