Information till dig som flyger från Halmstad City Airport under rådande corona-pandemi:

Halmstad City Airport, tillsammans med vår ägare Halmstads kommun och våra samarbetspartners såsom flygbolag, charterarrangörer, flygklubbar och samhällsnyttan (räddningsflyg) med flera, följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och följer nationella och regionala myndigheters beslut samt rekommendationer. Alla kommunala förvaltningar och bolag arbetar aktivt för att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19.

På bilderna nedan visar vi hur vi har markerat upp med gällande avståndsrekommendationer från våra myndigheter med plexiglas vid incheckningsdiskar och gater/utgångar i avgångshallen, vi erbjuder handsprit i avgångs- och ankomsthall, medarbetarna som arbetar i säkerhetskontrollen bär handskar samt att samtliga kontaktytor (ytor som berörs av personal och resenärer) desinficeras efter varje flygavgång.

I vår självscanningsbutik säljer vi munskydd för 25 kr. Endast betalning med kreditkort.

På flygbolagens och charterarrangörernas hemsidor finns information om hur de arbetar ombord och på destinationen/destinationerna med hygien, trygghet och säkerhet. Läs mer på på Air Halland / Air Leap, BRA och TUI.

Från och med den 1 juli 2021 tog Air Halland/Air Leap och BRA bort sina krav på munskydd ombord för deras resenärer. Dock har deras personal ombord munskydd.

Vi behöver fortsatt hjälpas åt för att minska smittspridningen och på så sätt skydda både oss själva och andra. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – för allas skull.

Tvätta händerna noggrannt, håll avstånd, hosta och nys i armvecket, stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom och visa respekt gentemot dina medmänniskor!

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Information om Coronaviruset och covid-19 - information från Halmstads kommun till invånare och företagare.

Incheckning

Nu också plexiglas vid incheckningsdiskarna

Säkerhetskontrollen i avgångshallen

Ingång till säkerhetskontrollen och avgångshallen

Handsprit i avgångshallen

Avgångshallen

Gate avgångshallen

Handsprit och soptunna för använda munskydd i ankomsthallen

Uppdaterad: 2021-03-02