• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök

ARBETA HOS OSS
ARBETA HOS OSS

Vi har tyvärr inga lediga tjänster för tillfället.


Hur är det att arbeta på Halmstad City Airport?
På mindre flygplatser är de dagliga arbetsuppgifterna ofta mycket varierande och de flesta som är anställda måste därför ha genomgått ett flertal olika utbildningar. Repetitionsutbildningar inom de olika områdena sker sedan kontinuerligt.
Om du är intresserad av att jobba på en mindre flygplats är det naturligtvis en stor fördel om du redan har någon eller några av alla de utbildningar som krävs för att vara behörig på olika områden. Det är mycket praktiskt arbete och kräver god fysik. Det är också bra om du gillar tidiga morgnar, sena kvällar och inte har något emot att vara ute mycket, i ur och skur.
Alla som arbetar på flygplatsen registerkontrolleras hos Transportstyrelsen.


Tjänstgöring "på rampen" på Halmstads flygplats innebär att du jobbar med:

- Ramptjänst
Lastning, lossning, tankning, avisning, flygplansstädning, maskinunderhåll m.m.

- Fälttjänst
Gräsklippning, snöröjning, halkbekämpning, bankontroll m.m.

- Räddningstjänst
Upprätthållande av brandberedskap

- Fastighetsskötsel
Underhåll av flygplatsens alla fastigheter 

Utöver dessa uppgifter jobbar de flesta även med säkerheten på flygplatsen, det vill säga som säkerhetskontrollanter och säkerhetsvakter.


Kontorsavdelningen
består av Flygplatschef/VD, Teknisk Operativ chef, Miljö- och kvalitetsansvarig, Säkerhetschef, Räddningschef, Flygplatskoordinator samt Administrationspersonal. Även den här avdelningen har ett flertal olika arbetsuppgifter/utbildningar och deltar i övrig flygplatsverksamhet mellan varven.

Halmstads Flygplats AB är ett av kommunens nio aktiebolag, vilket innebär att vissa delar av driften sker i sambarbete med kommunen. Detta gäller till exempel ekonomi, löner, företagshälsovård och lokalvård.

Incheckning av passagerare och bagage sköts av andra bolag. Skulle du vara intresserad av att jobba inom något av dessa områden måste du alltså höra av dig direkt till dem.

BRAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (linjetrafik Bromma)

Avgång Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (charter/bagage/frakt)

Ving
TUI