• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök

HALMSTAD VILL FÅ FLER ATT LETA SIG ÖVER ÅSEN FÖR ATT FLYGA

2018-10-15   Tidningsartikel Lokaltidningen.se, nordvästra Skåne


HALMSTAD/NV-SKÅNE. Halmstads flygplats vill att fler nordvästskåningar upptäcker flygplatsen, som genomgick en stor om- och tillbyggnad som stod klar 2017.
Av Martin Wingren

– De flesta hallänningar känner ju till att det finns en flygplats här men i nordvästra Skåne är det nog inte så många personer som har koll på vårt utbud, eller att det ens finns en flygplats i Halmstad och som endast ligger cirka tre kilometer från centrum. Det handlar om att visa enkelheten i att ta sig över Hallandsåsen istället för att ta sig ner till Sturup eller Kastrup, säger Anette Holmgren som är nytillträdd affärsutvecklare på Halmstad City Airport, och som själv bor utanför Helsingborg och pendlar till flygplatsen.

Hon ser det som att Halmstads flygplats kompletterar flygplatsen i Ängelholm och vill trycka på fördelarna med lokala regionflygplatser.

– Vi kompletterar varandra i den här regionen. När det till exempel är fullbokat till Bromma från Ängelholm, så kompletterar vi den flygplatsen att man kan flyga från Halmstad till Bromma, och samma sak om det är fullbokat här. Det tar bara ca 40 minuter till Ängelholms flygplats härifrån och det tar 50 minuter från Helsingborg över åsen hit, säger Anette Holmgren och fortsätter:

– Istället för att åka till Kastrup och till exempel hamna i bilköer på E6:an eller råka ut för att tågen inte går som de ska till Kastrup, har vi en enkelhet i att flyga både från Halmstad och Ängelholm i denna region. Vidare lever folk i dag intensiva och aktiva liv, där många vill prioritera sin tid när de ska ut och resa, och genom att flyga från en lokal mindre flygplats, så slipper man lämna bostaden eller jobbet flera timmar, ibland fyra till sex timmar innan beroende på flygplats man flyger från samt destination man ska flyga till, innan planet ska avgå. Här är det enkelt att parkera nära terminalbyggnaden, inga direkta köer till varken incheckning eller säkerhetskontroll, och sedan står flygplanet precis utanför avgångshallen och man kommer snabbt ombord och sedan iväg till sin destination.

Från Halmstad går det i dag inrikesflyg till Bromma med flygbolaget Bra samt även charter, som flygplatsen hoppas att även nordvästskåningarna upptäcker.

– Nu på vintern, från den 24 oktober till och med den 10 april 2019, flyger vi till Gran Canaria och nästa sommar blir det till Rhodos och Mallorca. Vi arbetar på att få nya charterlinjer till nästa sommar, och även inför 2020, samt att vi även för diskussioner med flygbolag om reguljära flyglinjer, säger Anette Holmgren.

Länk till Lokaltidningen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


BRA
TUI
Turkietresor