• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök

FLER LADDSTATIONER PÅ HALMSTAD CITY AIRPORT

Pressmeddelande 2019-05-17

Halmstad City Airport fortsätter sitt arbete, och resa, mot att bli Sveriges grönaste flygplats.

- Vi är glada över att vi nu kan utöka vårt serviceutbud för resenärer som har elbil och parkerar hos oss på flygplatsen. Nu i veckan installerade vi fyra stycken sk Destinationsladdare för Tesla-ägare hos oss och redan första dygnet hade vi en Tesla-ägare som laddade sin bil hos oss, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare på Halmstad City Airport.

Halmstad City Airport är första flygplatsen i Sverige att erbjuda sina resenärer Tesla Destinationsladdare (Destination Chargers). Flygplatsen är också andra platsen i Halmstads kommun, där man kan hitta Tesla Destinationsladdare.

Sedan tidigare erbjuder flygplatsen sex laddstolpar för resenärerna och det kostar inget extra att nyttja dem utan laddningen ingår i den vanliga parkeringsavgiften. Detsamma kommer gälla Tesla Destinationsladdarna.

- De insatser vi gör är ytterligare steg, och en del, av vårt arbete för att skapa Sveriges mest miljövänliga/hållbara flygplats. Vi var t ex den första flygplatsen som kunde erbjuda tankning av biobränsle, där vi har en genomsnittlig inblandning av biobränsle om 5% på årsbasis och som vi har erbjudit kommersiella flygbolag och annan luftfart sedan juni 2017, säger Magnus Edman VD/Flygplatschef på Halmstad City Airport.

För mer information kontakta:
Magnus Edman, VD/Flygplatschef, tel 035-18 26 00, magnus.edman@halmstad.se
Anette Holmgren, Affärsutvecklare, tel 035-18 26 00, anette.holmgren@halmstad.se

Om Halmstad City Airport
Halmstads flygplats ligger endast 3,5 kilometer från centrum där det årligen sker cirka 12 000 starter eller landningar.
Det är korta avstånd mellan parkering, terminal och flygplan vilket är tidsbesparande och bekvämt.
Vi erbjuder dessutom chartertrafik till flera olika destinationer under året.
Upptagningsområdet är på en radie på cirka åtta mil. Vi har resenärer från hela Halland, nordvästra Skåne och flera kommuner i västra Småland, vilket kan göra Halmstad City Airport till startpunkten för cirka 600 000 personer.
Flyget är en viktig service för såväl näringsliv som offentlig sektor. Därför äger och driver Halmstads kommun flygplatsen helt i egen regi sedan januari 2006.

BRA
TUI
Turkietresor