• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök

Historisk flygning gick från Halmstad: "Stolta men inte nöjda"

2019-06-13

Flygbolaget lade i ytterligare en växel för miljöns skull.

Dagens flygplan släpper ut en väldigt stor mängd koldioxid som påfrestar vår miljö. Men inte alla. Flygbolaget BRA har nu visat hela världen att det går att minimera koldioxidutsläppen med hela 46 procent, jämfört med deras ordinarie flygplan som flyger fossilt. Detta efter en flygning mellan Halmstad och Bromma flygplats under onsdagen, där det fullsatta propellerplanet drevs av hälften biobränsle och hälften fossilt bränsle.

– Resan gick precis som planerat. Nu kan vi konstatera att det faktiskt går att genomföra klimatsmartare flygningar. Det är superviktigt att kunna se skillnaden mellan flyg och flyg, säger Anna Soltorp, Hållbarhetschef för BRA, till 24Halmstad.

Hur bra känns det nu efter att ha kunnat visa världen, att det faktiskt går att flyga med biobränsle?

– Väldigt bra, underbart! Givetvis är vi väldigt stolta men inte nöjda. Vi vill vidare och ställas inför de utmaningar som finns för att kunna utveckla den här typen av flygningar, säger Anna Soltorp.

Men även om flygningen med både biobränsle och fossilt bränsle föll väl ut, finns det inga planer på att sätta igång den här typen av flygningar just nu. BRA pekar på att de själva inte har kontrollen över satsningen.

– BRA flyger redan så optimerat det är möjligt och flera av effektiviseringsåtgärderna ligger utanför flygbolagets kontroll, exempelvis flygvägar, inflygningsbanor, inflygningsprioritering och biobränsletillgång, men vi arbetar löpande för att påverka även dessa, säger Anna Soltorp.

Läs artikeln på 24halmstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRA
TUI
Turkietresor