• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök

INFÖR RESAN


Resa med barn

RESA MED BARN

Att resa med små energiknippen kan kräva lite extra planering och ett välpackat handbagage.

Några tips
När du reser med mindre barn är det bra att ha med exempelvis vällingvatten (undantag i regler för vätskor i handbagaget), barnmat, sked, någon leksak om tiden blir lång, napp, blöjor, filt och våtservetter.

Ska du resa utomlands med ditt barn besök Sjukvårdsupplysningens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för tips och råd inför och under resan.

Barnvagn
Om du tar med dig en barnvagn och vill skydda den lite extra är det lämpligt att köpa en barnvagnspåse på flygplatsen. Den kostar 50 kr och betalas på plats. Det finns även möjlighet att boka en specialväska via airshells.selänk till annan webbplats.

Ensamåkande barn
Vanligtvis måste barnet vara minst fem år för att få resa på egen hand, som "ensamåkande barn". För barn mellan fem och elva år erbjuder de flesta flygbolag assistansservice. Kontakta respektive flygbolag för att få reda på vilka tjänster de erbjuder och hur du bokar.

BRAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Tips vid resa med mindre barn
Sjukvårdsupplysningens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ensamresande barn (UM)
BRAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRA
TUI
Turkietresor