• KOMMUNIKATIONSFELET AVHJÄLPT
    Kommunikationsproblemet som drabbade flygtrafiken under dagen är nu avhjälpt och flygtrafikledningarna på Swedavias flyg... LÄS MER
Halmstad City Airport
Sök
Sök
Bagage

BAGAGE

Det finns regler för hur mycket och vad du får ta med dig när du flyger, både ombord och i incheckat bagage. Det är bra att veta vad som gäller före avresa.

Handbagage
Det handbagage som du tar med ombord på flygplanet måste få plats i utrymmet avsett för handbagage eller under stolen framör dig. För exakta mått och maxvikt se respektive flygbolags webbplats.

Du måste ta ditt handbagage genom en säkerhetskontroll.

Sedan 2006 gäller speciella regler för vätskor i handbagagetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och det finns också regler för vad du får ta med dig ombord utöver vätskor.

Incheckat bagage
Du lämnar in ditt bagage vid incheckningen.
Maxvikten för ditt incheckade bagage varierar hos olika flygbolag. Besök ditt flygbolags webbplats.
Det finns även regler för vad du får ta med dig i ditt incheckade bagage.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid charterresor, titta på ditt resebevis eller besök din researrangörs webbplats.

Barnvagnar och specialbagage
Om du tar med dig en barnvagn och vill skydda den lite extra är det lämpligt att köpa en barnvagnspåse på flygplatsen. Den kostar 50 kr och betalas på plats. Det finns även möjlighet att boka extra tåliga väskor till barnvagnar och andra specialbagage, tex golfbagar, via airshells.selänk till annan webbplats.

 

Bagageregler
Transportstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Regler för vätskor
Transportstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRA
TUI
Turkietresor