PRESSMEDDELANDE från Air Leap

Air Leap fortsätter att etablera lokala varumärken i Sverige

Henrik Sköld Johansson säljande regionchef för Air Halland och Air Skåne Ängelholm

Air Leap och AirGotland gick i början av mars samman med syftet att ytterligare förstärka gästerbjudandet för flygresor till och från Gotland med stark gotländsk prägel. Nu tar Air Leap nästa steg och startar upp Air Halland och Air Skåne Ängelholm- Helsingborg där Henrik Sköld Johansson, välkänd lokal profil i Halland och Nordvästra Skåne blir ansvarig för utvecklingen av gästupplevelsen.

Henrik kommer närmast från Scandic Hallandia i Halmstad där han var hotelldirektör. Han har även tidigare varit verksam i Helsingborg/Ängelholm i hotellbranschen och känner väl till regionen.

- Det ska bli oerhört spännande att få vara med att bygga upp dessa varumärken regionalt och att kunna samverka med företag, organisationer och privatpersoner i Nordvästra Skåne och Halland. Två fantastiska regioner med stor potential där såklart bra kommunikationer är oerhört viktigt för fortsatt expansion och attraktionskraft, säger Henrik Sköld Johansson.

- Vi är väldigt glada att Henrik ansluter och börjar arbetet med att etablera nya lokala varumärken och erbjudanden. Henrik kommer att forma den organisation som ska ge en trevlig gästupplevelse med tydlig lokal touch, säger Christer Paulsson, ansvarig för rekrytering av Henrik och den som var med förra gången som medgrundare och ansvarig chef för Kullaflyg både i Ängelholm och Halmstad. Air Leap har kämpat för att hålla linjerna uppe under hela pandemin och när dom nu tagit beslutet att ta nästa steg med lokala marknads och försäljningsorganisationer kopplat till ett lokalt varumärke med lokala erbjudanden och innehåll på riktigt så känns det helt rätt. Henrik och jag har sprungit på varandra genom åren i olika nätverk både i Halmstad och nordvästra Skåne och när han visade sig vara tillgänglig så var det inget svårt beslut avslutar Christer.

Från och med den 2 maj kommer linjen Ängelholm-Bromma trafikeras med en ATR 72 500 med plats för 72 gäster och Halmstad med en Saab 340 med plats för 33.

- Vi är glada över det samarbete som kommuniceras idag och ser fram emot att betjäna en ännu bättre produkt mellan vår flygplats och Bromma framöver. Personligen är jag extra förtjust i att vi på nytt får en aktör med stark lokal och regional förankring och med god insikt i våra resenärers behov och önskemål, säger Christian Ziese VD på Ängelholms Flygplats AB.

- Det känns mycket bra och extra positivt att vi för första gången får ett varumärke och en produkt inom flyget som får en stark koppling till Halland. Detta kommer att stärka utvecklingen både för näringslivet och besöksnäringen såväl lokalt som regionalt.
Vidare är vi glada över den fortsatta satsning som görs i Halmstad/Halland där hallänningarna erbjuds flyg till huvudstaden på ett bra och tidseffektivt sätt, säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef Halmstad Flygplats AB.

Henrik Sköld Johansson påbörjar sitt arbete i början på april.

För ytterligare kontakt och info:

Henrik Sköld Johansson: 0708–115108
Christer Paulsson: 0709–414490
Se också: www.airskåne.se www.airhalland.se

Air Leap är ett regionalt flygbolag som har en mix av kommersiella- och upphandlade linjer. Flygbolaget har de senaste åren lanserat ett antal destinationer trots tuffa tider för flygbranschen.

Flygbolaget Air Leap är byggt från grunden och har en flygproduktion som möter marknadens behov och bolagets samarbeten med andra flygoperatörer innebär flexibilitet och långsiktighet i satsningen. Samtidigt som flygbolaget koncentrerar sig på själva produktionen kommer Air Leap Scandinavia fokusera på det kommersiella erbjudandet. Air Halland är varumärket för resor till och från Halmstad, Air Skåne till och från Ängelholm- Helsingborg som med lokal närvaro möter marknadens behov.

Pressmeddelandet finns att läsa här.