Bagage

Det finns regler för hur mycket och vad du får ta med dig när du flyger, både ombord och i incheckat bagage. Det är bra att veta vad som gäller före avresa.

färgglada väskor

Handbagage
Det handbagage du tar med ombord på flygplanet måste få plats i utrymmet avsett för handbagage eller under stolen framför dig. För exakta mått och maxvikt se respektive flygbolags webbplats. Du måste ta ditt handbagage genom en säkerhetsskontroll.

Sedan 2006 gäller speciella regler för vätskor i handbagaget och det finns även regler för vad du får ta med dig ombord utöver vätskor.

Incheckat bagage
Du lämnar in ditt bagage vid incheckningen.
Maxvikten för ditt incheckade bagage varierar hos olika flygbolag. Besök ditt flygbolags webbplats. Det finns även regler för vad du får ta med dig i ditt incheckade bagage. Vid charteresor, titta på ditt resebevis eller besök din researrangörs webbplats.

Barnvagnar och specialbagage
Om du tar med dig en barnvagn, måste den läggas i en barnvagnspåse alternativt i en särskild väska anpassad för barnvagnar. Vi säljer barnvagnspåsar på flygplatsen. De kostar 50 kr/styck och betalas på plats (endast kreditkort, ej kontanter eller swish). Det finns även möjlighet att boka extra tåliga väskor till barnvagnar och andra special-bagage, till exempel skidutrustning och golfbagar, via airshells.se.