PRESSMEDDELANDE - Ny flyglinje från Halmstad City Airport till Pristina, Kosovo

Söndagen den 31 mars 2024 är det premiär för direktflyg till Pristina, Kosovo från Halmstad City Airport.

Halmstad City Airport är en av två utvalda flygplatser i Sverige där flygbolaget GP Aviation kommer trafikera Pristina under 2024. Den andra flygplatsen är Växjö Småland Airport, där flygbolaget även trafikerade sträckan under april-oktober 2023.

Flygbolaget har gjort bedömningen att Halmstad har ett bra strategiskt läge med ett stort upptagningsområde mellan Göteborg och Malmö för invånare och företag som har behov och önskemål av att resa till Kosovo.

”– Vi är mycket glada över att GP Aviation kontaktade oss efter deras genomförda analys av att Halmstad har ett bra strategiskt läge för deras målgrupper dvs privatpersoner och företag, som finns längs västkusten ”, säger Anette Holmgren, affärsutvecklare Halmstad City Airport

Den nya direktlinjen kommer trafikera Halmstad City Airport två gångar i veckan; torsdagar och söndagar mellan 31 mars till och med 24 oktober.
Flyglinjen kommer trafikeras med ett B737-400 med plats för 168 passagerare.

Resorna ligger bokningsbara på www.prishtinaticket.net

” – Det är fantastiskt att vi under 2024 kan erbjuda en palett av destinationer;
Stockholm, Split (Kroatien), Chania (Kreta, Grekland), Kos (Grekland), Rhodos (Grekland), Gran Canaria (Spanien), Lanzarote (Spanien), Palma (Mallorca, Spanien), Antalya (södra Turkiet), Larnaca (Cypern), Tuzla (Bosnien) och nu Pristina (Kosovo) från Halmstad City Airport”, avslutar Anette.


För mer information, vänligen kontakta:
* Anette Holmgren, affärsutvecklare Halmstad City Airport, anette.holmgren@halmstad.se
+46 (0)722-390027