PRESSMEDDELANDE från Halmstad City Airport

Inställda flyg på Halmstad City Airport. Personalen får andra uppgifter i kommunen

Från och med måndag 23 mars är all kommersiell flygtrafik inställd på Halmstad City Airport. De anställda på flygplatsen kommer under tiden som flygen är inställda att tjänstgöra på andra arbetsplatser inom Halmstads kommun för att hjälpa till och säkra samhällsviktiga verksamheter.

Flygbolaget BRA har meddelat att de ställer in alla flygningar till och från Halmstad från och med måndag 23 mars och sedan tidigare har även chartertrafiken till Gran Canaria blivit inställd med anledning av coronapandemin. Det innebär att flygplatsen i Halmstad från nu och framåt successivt kommer övergå till en verksamhet som enbart servar samhällsnyttig flygtrafik.

Arbetsgivaren har tillsammans med fackliga representanter kommit fram till en lösning där flygplatsens medarbetare kan arbeta med andra samhällsviktiga områden inom Halmstads kommun under tiden som den kommersiella trafiken är inställd.

- Många privata aktörer i resebranschen har det väldigt kämpigt nu. För oss är det är en lyckosam möjlighet att våra medarbetare kan fortsätta behålla sina anställningar och bidra i andra verksamheter i kommunen när det behövs som allra mest, säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef på Halmstad City Airport.

Flygplatsen kommer att fortsätta hållas öppen för att kunna tillhandahålla en infrastruktur för samhällsviktiga transporter som exempelvis ambulansflyg, polishelikoptrar och Försvarsmaktens flygningar.

- Målsättningen är att vi så snart som möjligt kan återgå till normal verksamhet igen, säger Magnus Edman.

I dagsläget arbetar 40 personer på Halmstad City Airport. Majoriteten av dem kommer under den närmsta tiden att arbeta på andra arbetsplatser inom Halmstads kommunkoncern. Personalen informerades under fredagsförmiddagen och än så länge finns inga konkreta placeringar klara.

Kontaktuppgifter:

Magnus Edman, VD/Flygplatschef Halmstad City Airport, tel nr: 0730-663200
Anders Hagelberg representant fackförbundet Vision, tel nr: 35-18 26 22