Årets Hallänning 2023

Nu har det blivit dags att utse Årets hallänning för femte gången i ordningen.

Du kan vara med och bestämma vem som gör de tidigare vinnarna Janne Andersson, Boris Lennerhov, My Feldt och Per Gessle sällskap med ett porträtt på väggar och digitala skärmas hos oss på Halmstad City Airports .

Läs motiveringarna om de nominerade och rösta sedan på din favorit. Du lägger din röst genom att gå in på https://kampanj.stampen.com/aretshallanning

Röstningen är öppen fram till 3 december. Max en röst per person.

De nominerade är:

Jörgen Persson är en framstående bordtennisspelare som satt Halland på kartan genom sin långa och framgångsrika karriär. Han dominerade den svenska herrbordtennisen i närmare 30 år och deltog i sju OS samt vann VM-guld i både singel och lag. Som förbundskapten har han visat ett enastående ledarskap och coachat laget till en imponerande seger i årets EM. En genuin och ödmjuk person med starka kopplingar till länet.

Emma Knyckare från Rolfstorp har med en imponerande bredd av talang och kreativitet visat på en mångsidighet som radiopratare, programledare, författare och ståuppkomiker. Hon är en uppskattad deltagare i TV-programmet Alla mot Alla och en drivande kraft bakom den populära podcasten Flashback Forever. Med humor av hög kvalitet belyser hon samhällsproblem som bristen på källkritik. En galet rolig, smart och talangfylld kvinna.

Fridolina Rolfö är en nyckelspelare i Sveriges landslag och internationellt känd som professionell fotbollsspelare. Med en enastående karriär som startade i Fjärås och Tölö, har hon vuxit till att bli en av världens absolut bästa med en fjärde plats i årets Ballon d`Or samt två OS-silver och två VM-brons. Med en bronsmedalj i sommarens världsmästerskap gav Fridolina oss en spännande show, visade glädje i sporten och satte Halland på världskartan.

Anders Thornbergs ansvarsfulla uppdrag som rikspolischef och tidigare tjänst på SÄPO kräver både dedikation och skicklighet. Han har hållit fast vid sin halländska dialekt med stolthet och genom att synas i stora medier har han satt Halland på kartan. Utmärkelsen ligger rätt i tiden till en person som är i dagens centrum i ett allt tuffare klimat med en ökad hotbild i Sverige. Rikspolischefen tillträder som ny landshövding i Halland 1 dec.

Carl Bildt har präglat svensk politik som riksdagsledamot, partiledare och statsminister under årtionden. Hallänningen är internationellt erkänd som FN:s medlare och visar idag fortsatt engagemang för Sverige genom att vara särskild utredare för svensk underrättelseverksamhet. Han medverkar frekvent i riksmedia och har listats som den mäktigaste svensken på X (Twitter). Med 800 000 följare behåller han sin inflytelserika röst i samhällsdialogen.

Årets hallänning i samarbete mellan Halmstad City Airport, MiH och Hallandsposten.

Foto: Hallandsposten/Hallands Nyheter